Bestilling

Alle bestillinger betraktes som bindende. Du mottar en ordrebekreftelse pr e-mail med all informasjon. Det anbefales sterkt å kontrollerere at ordrebekreftelsen er riktig, med hensyn til leveringsadresse (kirkegård), avdødes navn og dato, varetype, pris osv. Ved eventuelle feil, ta kontakt så snart som mulig. I tillegg mottar du en e-mail med informasjon etterhvert som ordren behandles hos oss. 

Betaling

For sikker og sertifisert betaling med kredittkort benytter vi KLARNA CHECKOUT (www.klarna.no). Klarna tilbyr en fakturaløsning, der du betaler etter å ha mottatt varen. Beløpet kan også deles opp. Vår praksis er at ingen handel er avsluttet før du har sett og godkjent varen. Vi er ansvarlig for transaksjoner via evt. betalingskort gjennom nettsiden. 

Disse salgsbetingelsene gjelder for alt salg av varer fra nettbutikken til forbrukere. Kundens ordrebekreftelse/bestilling utgjør sammen med disse betingelser det samlede avtalegrunnlaget for handelen.

Øvrige salgsvilkår

Betingelser her gjelder kun for salg i Norge - men ikke Svalbard og Jan Mayen. Kunder utenfor dette området må henvende seg til oss pr. brev, e-post eller telefon.

Salg til forbrukere er blant annet regulert i forbrukerkjøpsloven og angrerettsloven.

Priser

Prisene inkluderer 25% moms. Dersom momsen, skatter eller andre avgifter endres vil våre priser endres tilsvarende.

Kansellering/refundering

Så fremt ordren ikke er under behandling (forsendelsen er pakket og eller/sendt), kan du gå inn på "Din konto" å kansellere ordren. Dette er kun mulig for de som har opprettet konto i butikken. Om det oppstår problemer ikke nøl med å ta kontakt - ring oss, send epost eller bruk vårt kontaktskjema.

Om du bruker angreretten og har betalt forsendelsen på forskudd, vil vi refundere innbetalt beløp.

Dine angre- og returrettigheter

For dine innkjøp gjelder en angrefrist og en angrerett. Vi gjør oppmerksom på at en gravstein med navn er en spesialbestilt vare og kommer derfor ikke under angrerettsbestemmelsene.

Dersom du ønsker å benytte angrefristen sender du varen tilbake innen 14 dager fra dagen du mottar varene (angrefrist). Skulle du angre et kjøp, eller gjøre endringer, melder du dette til via e-mail eller telefon. Betingelsen for retur er at varen ikke har vært i bruk og er uskadd, slik at den kan selges som ny. Alle merkelapper skal henge på og originalemballasjen må også legges ved. Du kan returnere en vare uten å oppgi grunn for dette, men det er et ønske at du beskriver returårsak på returskjemaet. Vi gjør oppmerksom på at angrefristen utvides til 3 måneder dersom returforklarings dokument ikke følger varen.

Hvis du bruker din angrerett og returnerer varen(e) betaler du selv for returkostnadene. Du står selv for transportrisikoen. Fyll ut retur dokumentet, skriv hva du returnerer og hvorfor. Du velger selv om du vil ha en annen vare eller pengene tilbake. Når vi har fått tilbake varen(e) i skadefri tilstand, betaler vi tilbake beløpet du har betalt, innen 30 dager. Oppgi ditt bankkonto nummer på returskjemaet, så har du pengene raskt på din konto.

Ved en eventuell tvist kan du henvende deg til Forbrukerrådet eller det lokale forbrukerkontoret for å få hjelp.

Reklamasjon

Når kjøperen mottar varen, anbefales det at han eller hun i rimelig utstrekning undersøker om den er i samsvar med bestillingen, om den har blitt skadet under transporten eller om den ellers har mangler. Dersom det foreligger en mangel ved varen, må kjøperen innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen. Reklamasjon må skje innen to år etter at kjøperen overtok varen. Dersom varen eller deler av den er ment å vare vesentlig lengre, er reklamasjonsfristen fem år.

Force majeure

Skulle det oppstå en situasjon som gjør det umulig for oss å oppfylle våre forpliktelser i denne avtalen, og som etter vanlige kjøpsrettslige regler regnes som Force Majeure opphører den rammede parts forpliktelser så lenge den ekstraordinære situasjonen vedvarer. Som Force Majeure egnes eksempelvis lovendring, arbeidskonflikt, streik, lockout eller andre omstendigheter som partene ikke råder over, slik som krig, opprør, brann, eksplosjon eller inngrep fra offentlige myndigheter. Det samme gjelder ved plutselig endring av krav til merking av produkter, varseltekster, salgsforbud eller beslutning fra myndigheter som påvirker markedet og produkter i negativ retning eller unormal nedgang i markedet.

Minimumsalder

For å handle i vår nettbutikk må du ha fylt 18 år. Er du under 18 år kan du få en myndig, f.eks. en foresatt, til å handle for deg.

Opplysninger gitt i nettbutikken

Vi tilstreber å gi våre kunder så korrekt informasjon om våre produkter som mulig. Vi tar imidlertid forbehold om at skrive-/ trykkfeil kan forekomme, noe som kan innebære at vi ikke kan levere i henhold til informasjon gitt i vår nettbutikk, vår markedsføring eller på annen måte.